Gogosari de la bunica
Posted octombrie 14, 2012
on:- In: Retete
- 3 Comments
In weekend am pregatit o reteta pe care o am de la bunica si de care mi-am amintit ca este foarte gustoasa. Ma pregatesc de iarna… 🙂
Iata reteta de ”gogosari de la bunica”!
Ingrediente:
5 kg gogosari, otet de vin – 1l, ulei – 300g, sare – 5 linguri, zahar – 8 linguri, piper boabe, foi de dafin, boabe de mustar, hrean.
Mod de preparare:
Se spala gogosarul (trebuie sa fie mai potrivit de marime sa aibe loc in borcan) si se lasa la uscat (il puteti sterge cu servetele de hartie), se pune la fiert 3 l apa peste care se adauga otetul, sarea, zaharul, piperul, foi de dafin si boabele de mustar.
Pana se fierbe compozitia puneti uleiul intr-un castron si dati gogosarul prin ulei dupa care il asezati in borcan (printre gogosar puneti hreanul). Peste gogasar se pune compozitia fiarta ( puneti borcanul in chiuveta si turnati compozitia putin cate putin), inainte de a pune capacul puneti deasupra un cerc facut din crengute de visin. Se inchide borcanul si se lasa la racit infasurat in prosospe pana a doua zi.
Din 5 kg de gogosari va ies 2 borcane ca acesta. Borcanul are 4l.
3 răspunsuri to "Gogosari de la bunica"
vin pe la tine sa-i gust:)
1 | steliana
octombrie 15, 2012 la 5:45 am
o sa incerc si yo reteta ta de la buni chiar aveam nevoie de un articol de genul(potrivit pentru mine,o gospodina nu prea iscusita)